Reklam stressar mer än man tror

Har du någon gång hört folk säga ”Ingen reklam tack!”? De gör det för att de vet om hur reklam kan påverka oss negativt. Många har tröttnat på att falla för alla dessa reklamer. Reklamer som frestar oss till att köpa mer och mer. I en del fall kanske man egentligen inte har råd att köpa en produkt, men man frestas så ofta att man tillslut faller för det ändå. Det blir enormt stressande tillslut.

Nästan omöjligt att komma undan

Det är i stort sett omöjligt att komma undan all reklam. Det finns ju så mycket reklam vart man än tittar. Man kan se den överallt när man tar en promenad ner för gatan. Vi ser den på andra fordon när vi åker buss eller tåg. Vi ser den på fritiden när vi använder våra telefoner eller när vi ser på TV.  Varje dag omringas vi av olika reklamer. Det spelar ingen roll vilket håll man tittar åt.

När vi utsätts för så mycket reklam hela tiden, blir risken för att vi påverkas av den mycket stor. Vi kanske inte är intresserade av det mesta, men någon gång kommer vi att falla för en reklam. Så är det bara, tyvärr. Men genom att försöka att tänka lite mer på det, kan man bli bättre på att stå emot. Man kan träna sig själv genom att säga ”ingen reklam tack” ofta.

 

Leder till sämre ekonomi

Reklam får oss att köpa saker som vi inte behöver. Det vet i stort sett alla. Det vet företagen också. Därför fortsätter alla företag med att skicka ut mer och mer reklam till oss. De vill fånga vår uppmärksamhet och förhoppningsvis även våra plånböcker. De försöker ständigt att få oss att köpa mer än tidigare. Vi får bara fler och fler erbjudanden och lockpriser upptryckta i våra ansikten. Tillslut faller man för deras reklam och köper något. Då har de vunnit. Varje gång de lyckas får de bara ännu mer bevis på att reklam verkligen fungerar. Den kan verkligen påverka våra val. Det är faktiskt rätt skrämmande när man tänker efter.

Denna extrema konsumtion är verkligen inte bra. Det är inte bra för oss själva och vår ekonomi, men det är framförallt inte alls bra för miljön. Därför måste vi börja säga ”Ingen reklam tack” så ofta vi kan.

Jobbigt att hantera reklampost

Reklam i brevlådan kan bli väldigt stressande för många. Det är ju inte speciellt bra. Ännu värre är det om man redan har problem med stress i sin vardag. Ofta har man mycket annat som man behöver ta hand om. Då hjälper en överfull brevlåda inte speciellt mycket. Känner du att du blir stressad av att få reklam i din brevlåda? Gör då något åt det innan det blir allt för illa. En skylt eller dekal med texten ” ingen reklam tack” kan verkligen göra susen för dig som bara avskyr tanken på reklampost.

Om man säger nej till sin reklampost, slipper man att stå och sortera bort all oönskad skräppost varje gång man har tömt sin brevlåda.